Do góry

Dania główne Przepis na:

Wegetariańskie leczo

Wegetariańskie leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4028

Dodano:

Odsłon: 5262

Smaczne, pożywne danie. Świetnie nadaje się na ciepłą kolację. Można podawać z pieczywem lub samo.

Składniki

  • 1 cukinia
  • 2 pomidory
  • 2 papryki ( czerwona i żółta)
  • 2 cebule
  • 2 papryczki chili
  • 2-3 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka wędzona, 2 listki laurowe, 4 kulki ziela angielskiego
  • kilka łyżek oleju kujawskiego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć. Drobno pokroić. Pomidory sparzyć aby usunąć skórkę. Z papryk usunąć gniazda nasienne.

  2. Olej kujawski wlać do garnka. Włożyć pokrojoną cebulę, czosnek i papryczki. Chwilę dusić. Następnie dodać pozostałe warzywa. Dodać też przyprawy. Dusić pod przykryciem aż do miękkości. Warzywa puszczą sok więc uzupełnianie płynów nie jest konieczne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

danielek 10 lipca 2018 Swietnie wygląda.Kiedy zaryzykuję i sosam czosnek i ogórki kiszone.Pozdro z Bydgoszczy . Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 10 lipca 2018 Pycha! odpowiednie przyprawy i zestaw warzyw wystarcza za cale danie Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 10 lipca 2018 Ale mi narobiłaś ochoty na leczo, chyba sobie zrobię na kolację ;-D Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 10 lipca 2018 Bardzo apetyczne leczo, nadaje się zarówno na samodzielne danie, jak i dodatek do obiadu. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń