Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki zrobione z kaszy, tuńczyka i buraków czerwonych, zrobiłam pierwszy raz mąż się zachwycał ale ja i dzieci tak sobie.
garnek, tarka, miska, patelnia, naczynie żaroodporne,
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2090
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 163
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1083
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1187
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12034
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2090
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 163
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1083
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1187
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12034
Składniki
Z kapusty usuwamy zepsute liście , odcinamy zgrubienia. Wkładamy do dużego garnka zalewamy wodą tak aby kapusta była zakryta. Gotujemy 15 - 20 minut. Po ugotowaniu zdejmujemy listki. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Buraki po ugotowaniu zetrzeć na tarce (grubych oczka ) Tuńczyka , starte buraczki , ugotowaną odlaną kaszę włożyć do miski wymieszać dodać obraną pokrojoną i podsmażoną cebulkę oraz sól i pieprz do smaku, farsz nakładamy na liście z kapusty i zwijamy małe gołąbki. Naczynie do zapiekania czyli żaroodporne naczynie smarujemy oliwą i układamy w nim gołąbki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i dusimy do miękkości i zrumienienia. Po upieczeniu zrobi sosik lub połać keczupem.
Gołąbki gotowe do zapieczenia.