Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki zrobione z kaszy, tuńczyka i buraków czerwonych, zrobiłam pierwszy raz mąż się zachwycał ale ja i dzieci tak sobie.
        garnek, tarka, miska, patelnia, naczynie żaroodporne,
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35866
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35866
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
        
        
                Składniki
Z kapusty usuwamy zepsute liście , odcinamy zgrubienia. Wkładamy do dużego garnka zalewamy wodą tak aby kapusta była zakryta. Gotujemy 15 - 20 minut. Po ugotowaniu zdejmujemy listki. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Buraki po ugotowaniu zetrzeć na tarce (grubych oczka ) Tuńczyka , starte buraczki , ugotowaną odlaną kaszę włożyć do miski wymieszać dodać obraną pokrojoną i podsmażoną cebulkę oraz sól i pieprz do smaku, farsz nakładamy na liście z kapusty i zwijamy małe gołąbki. Naczynie do zapiekania czyli żaroodporne naczynie smarujemy oliwą i układamy w nim gołąbki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i dusimy do miękkości i zrumienienia. Po upieczeniu zrobi sosik lub połać keczupem.
Gołąbki gotowe do zapieczenia.