Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki zrobione z kaszy, tuńczyka i buraków czerwonych, zrobiłam pierwszy raz mąż się zachwycał ale ja i dzieci tak sobie.
garnek, tarka, miska, patelnia, naczynie żaroodporne,
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1216
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14818
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 837
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1216
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14818
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 837
Składniki
Z kapusty usuwamy zepsute liście , odcinamy zgrubienia. Wkładamy do dużego garnka zalewamy wodą tak aby kapusta była zakryta. Gotujemy 15 - 20 minut. Po ugotowaniu zdejmujemy listki. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Buraki po ugotowaniu zetrzeć na tarce (grubych oczka ) Tuńczyka , starte buraczki , ugotowaną odlaną kaszę włożyć do miski wymieszać dodać obraną pokrojoną i podsmażoną cebulkę oraz sól i pieprz do smaku, farsz nakładamy na liście z kapusty i zwijamy małe gołąbki. Naczynie do zapiekania czyli żaroodporne naczynie smarujemy oliwą i układamy w nim gołąbki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i dusimy do miękkości i zrumienienia. Po upieczeniu zrobi sosik lub połać keczupem.
Gołąbki gotowe do zapieczenia.