Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam wyszukać najbardziej klasyczny przepis ale tyle ile węgierskich kucharzy tyle przepisów i każdy jest przepyszny!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4860
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 986
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9360
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1390
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4860
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 986
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9360
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1390
Składniki
Mięso pokroiłam w grubą kostkę. oprószyłam je przyprawami bez soli. Wołowinę powinno się solić na koniec. Na patelni zrumieniłam pokrojoną w kostkę cebulę, zsunęłam ją w "kąt" patelni. Podsmażyłam na rumiano mięso, w międzyczasie dodałam pokrojony czosnek i paprykę. Mięso zalałam wodą, przykryłam i dusiłam dwie godziny do miękkości mięsa. Sos sam się zredukuje ale warto zaglądać czasami. Pod koniec doprawiłam solą a po wyłączeniu ognia posypałam pietruszką.
Smacznego :)