Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam wyszukać najbardziej klasyczny przepis ale tyle ile węgierskich kucharzy tyle przepisów i każdy jest przepyszny!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12702
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12702
Składniki
Mięso pokroiłam w grubą kostkę. oprószyłam je przyprawami bez soli. Wołowinę powinno się solić na koniec. Na patelni zrumieniłam pokrojoną w kostkę cebulę, zsunęłam ją w "kąt" patelni. Podsmażyłam na rumiano mięso, w międzyczasie dodałam pokrojony czosnek i paprykę. Mięso zalałam wodą, przykryłam i dusiłam dwie godziny do miękkości mięsa. Sos sam się zredukuje ale warto zaglądać czasami. Pod koniec doprawiłam solą a po wyłączeniu ognia posypałam pietruszką.
Smacznego :)