Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam wyszukać najbardziej klasyczny przepis ale tyle ile węgierskich kucharzy tyle przepisów i każdy jest przepyszny!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1409
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 313
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1043
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1409
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 313
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1043
Składniki
Mięso pokroiłam w grubą kostkę. oprószyłam je przyprawami bez soli. Wołowinę powinno się solić na koniec. Na patelni zrumieniłam pokrojoną w kostkę cebulę, zsunęłam ją w "kąt" patelni. Podsmażyłam na rumiano mięso, w międzyczasie dodałam pokrojony czosnek i paprykę. Mięso zalałam wodą, przykryłam i dusiłam dwie godziny do miękkości mięsa. Sos sam się zredukuje ale warto zaglądać czasami. Pod koniec doprawiłam solą a po wyłączeniu ognia posypałam pietruszką.
Smacznego :)