Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiejska pieczonka"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3582
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 855
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3582
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 855
Składniki
Grzyby oczyść, zalej wodą, ugotuj. Odcedź (wywar zachowaj), pokrój. Ziemniaki obierz, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj. Ostudź, pokrój na plastry grubości ok. pół cm.
Kapustę oczyść, posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż z cebulą. Dodaj kapustę, liście laurowe, koncentrat pomidorowy i pół szklanki wywaru z gotowania grzybów. Przypraw, wymieszaj, duś pod przykryciem ok. 10 min.
Pół ziemniaków ułóż w formie, posyp ziołami. Ułóż kapustę, przykryj ziemniakami, posyp ziołami i połową startego sera.
Piecz 30 min w 180°C. 5 min przed końcem posyp resztą sera.
<strong>Przepis przysłała Dagmara Wąsińska z Konieczek
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie