Do góry

Dania główne Przepis na:

Wiejska pieczonka

Wiejska pieczonka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19067

Dodano:

Odsłon: 19

Smaczny pomysł na "Wiejska pieczonka"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyść, zalej wodą, ugotuj. Odcedź (wywar zachowaj), pokrój. Ziemniaki obierz, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj. Ostudź, pokrój na plastry grubości ok. pół cm.

  2. Kapustę oczyść, posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż z cebulą. Dodaj kapustę, liście laurowe, koncentrat pomidorowy i pół szklanki wywaru z gotowania grzybów. Przypraw, wymieszaj, duś pod przykryciem ok. 10 min.

  3. Pół ziemniaków ułóż w formie, posyp ziołami. Ułóż kapustę, przykryj ziemniakami, posyp ziołami i połową startego sera.

  4. Piecz 30 min w 180°C. 5 min przed końcem posyp resztą sera.

  5. Przepis przysłała Dagmara Wąsińska z Konieczek

  6. Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3,20 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!