Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie,aromatycznie i na ostro,serdecznie polecam:) Jeśli nie lubicie ostrości można papryczek nie dawać.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 726
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12523
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 726
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12523
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła lub innego tłuszczu jaki używacie. Dodać pieczarki pokrojone w talarki i na mocnym ogniu podsmażyć. Posolić.Smażymy na dużym ogniu by pieczarki nie gotowały się kiedy puszczają soki.
Kiełbasę pokroić w talarki,paprykę w kostkę ,a papryczkę chili w cieńkie paski. Wrzucić do rondla.
Dodać 200g mrożonej fasolki,podlać wodą tyle by przykryła warzywa i kiełbasę. Dodać podsmażone pieczarki i pogotować 10min.
Mąkę roztrzepaną wlać do potrawki,jak również śmietankę. Zagotować,doprawić do smaku solą ,maggi,i pieprzem jeśli jest potrzeba.
Smacznego życzę!