Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka roladka bardzo często gości w moim domu. Jest bardzo prosta w wykonaniu, smaczna oraz sycąca.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5384
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1735
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5279
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1780
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5384
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1735
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5279
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1780
Składniki
Przygotowanie: Kotlety opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Następnie posypać przyprawą do gyrosa. Kiełbasę ponacinać ukośnie, położyć na kotlecie, zwinąć w roladkę, skropić olejem i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć roladki, podlać delikatnie wodą i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aluminiową i roladki zrumienić. Podawać do obiadu z sosem grzybowym.