Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka roladka bardzo często gości w moim domu. Jest bardzo prosta w wykonaniu, smaczna oraz sycąca.
Przygotowanie:
Kotlety opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Następnie posypać przyprawą do gyrosa. Kiełbasę ponacinać ukośnie, położyć na kotlecie, zwinąć w roladkę, skropić olejem i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć roladki, podlać delikatnie wodą i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aluminiową i roladki zrumienić. Podawać do obiadu z sosem grzybowym.
Gdy nadchodzi jesienna chandra jest to super danie aby się rozgrzać i poczuć...
Odsłon: 1380
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 67
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 110
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 3004
Bardzo smaczne swojskie kabanosy zrobione z mięsa z szynki wieprzowej i łopat...
Odsłon: 2616
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 67
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 110
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 3004
Bardzo smaczne swojskie kabanosy zrobione z mięsa z szynki wieprzowej i łopat...
Odsłon: 2616
Składniki
Przygotowanie: Kotlety opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Następnie posypać przyprawą do gyrosa. Kiełbasę ponacinać ukośnie, położyć na kotlecie, zwinąć w roladkę, skropić olejem i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć roladki, podlać delikatnie wodą i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aluminiową i roladki zrumienić. Podawać do obiadu z sosem grzybowym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Dania główne
Knedle z morelami
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Dania główne
Ravioli dyniowe
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałw...
Odsłon: 40
Knedle z morelami
Pojawiły się już na straganach morele, więc proponuję dziś knedle czy jak kto...
Odsłon: 107