Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski w środku są sprężyste, natomiast na zewnątrz kleiste i wilgotne jak kopytka. Bardzo łatwe w przygotowaniu. Można podawać do mięs, surówek lub samodzielnie z bułką tartą uprażoną na suchej patelni lub na maśle.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 289
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 289
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Składniki
Do miski wsypać mąkę, rozdrobnione drożdże, wlać ciepłe mleko, dodać jajka, sól. Ciasto dokładnie wymieszać łyżką, następnie krótko wyrobić, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
W szerokim garnku zagotować wodę z solą. Na wrzątek kłaść łyżką kluski i gotować kilka minut. Podawać gorące.