Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski w środku są sprężyste, natomiast na zewnątrz kleiste i wilgotne jak kopytka. Bardzo łatwe w przygotowaniu. Można podawać do mięs, surówek lub samodzielnie z bułką tartą uprażoną na suchej patelni lub na maśle.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 283
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 417
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 53
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 283
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 417
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 53
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Składniki
Do miski wsypać mąkę, rozdrobnione drożdże, wlać ciepłe mleko, dodać jajka, sól. Ciasto dokładnie wymieszać łyżką, następnie krótko wyrobić, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
W szerokim garnku zagotować wodę z solą. Na wrzątek kłaść łyżką kluski i gotować kilka minut. Podawać gorące.