Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski w środku są sprężyste, natomiast na zewnątrz kleiste i wilgotne jak kopytka. Bardzo łatwe w przygotowaniu. Można podawać do mięs, surówek lub samodzielnie z bułką tartą uprażoną na suchej patelni lub na maśle.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 234
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 199
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 234
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 199
Składniki
Do miski wsypać mąkę, rozdrobnione drożdże, wlać ciepłe mleko, dodać jajka, sól. Ciasto dokładnie wymieszać łyżką, następnie krótko wyrobić, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
W szerokim garnku zagotować wodę z solą. Na wrzątek kłaść łyżką kluski i gotować kilka minut. Podawać gorące.