Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski w środku są sprężyste, natomiast na zewnątrz kleiste i wilgotne jak kopytka. Bardzo łatwe w przygotowaniu. Można podawać do mięs, surówek lub samodzielnie z bułką tartą uprażoną na suchej patelni lub na maśle.
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6068
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1757
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 26
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6068
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1757
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 26
Składniki
Do miski wsypać mąkę, rozdrobnione drożdże, wlać ciepłe mleko, dodać jajka, sól. Ciasto dokładnie wymieszać łyżką, następnie krótko wyrobić, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
W szerokim garnku zagotować wodę z solą. Na wrzątek kłaść łyżką kluski i gotować kilka minut. Podawać gorące.