Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457511
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1392
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2219
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457511
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1392
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2219
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć i przyciąć do wysokości formy w której będą pieczone. Żeberka posolić i natrzeć olejem z ziołami spod suszonych pomidorów. Pozostawić w lodówce na ok 1 godzinę. Tortownicę wysmarować masłem. Następnie żeberka ułożyć w formie wokół ścianki. Nie powinny wystawać za bardzo ponad formę. Cebulkę pokroić i przeszklić na oleju. Bułeczki namoczyć w wodzie. Do mielonego mięsa dodać jajka, cebulkę z olejem, odciśnięte bułki, zioła prowansalskie i pieprz młotkowany z kolendrą , sól do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Włożyć do formy, docisnąć do żeberek i ładnie wyrównać. Pieczeń umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na ok 1 godz 15 min. Smacznego