Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10124
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 563
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10124
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 563
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć i przyciąć do wysokości formy w której będą pieczone. Żeberka posolić i natrzeć olejem z ziołami spod suszonych pomidorów. Pozostawić w lodówce na ok 1 godzinę. Tortownicę wysmarować masłem. Następnie żeberka ułożyć w formie wokół ścianki. Nie powinny wystawać za bardzo ponad formę. Cebulkę pokroić i przeszklić na oleju. Bułeczki namoczyć w wodzie. Do mielonego mięsa dodać jajka, cebulkę z olejem, odciśnięte bułki, zioła prowansalskie i pieprz młotkowany z kolendrą , sól do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Włożyć do formy, docisnąć do żeberek i ładnie wyrównać. Pieczeń umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na ok 1 godz 15 min. Smacznego