Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na mielone w innej odsłonie. Kotlety robimy z białej kiełbasy i polewamy sosem żurkowym. Bardzo szybkie, proste wykonanie, a jest tradycja, że w Święta Wielkanocne podajemy żurek, my możemy podać kotlety w żurku ????
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13489
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14884
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6121
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13489
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14884
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6121
Składniki
1. Kiełbasę obieramy z osłonek, wbijamy jajko, mieszamy i wilgotnymi dłońmi robimy okrągłe kotlety. 2. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy w naczyniu.
3. Zakwas na żurek wlewamy do garnka, wsypujemy majeranek, wlewamy śmietanę i gotujemy. Jak sos jest za rzadki można zagęścić mąką. 4. Sosem polewamy kotlety.
5. Danie gotowe. 6. Smacznego.