Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 990 Ocena: 12123
Dodano: 24.02.2021
Odsłon: 9763
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry dwu centymetrowe i dłonią rozbijamy. Mięso solimy.
2. Do miski wlewamy ketchup, miód, sos sojowy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem oraz solą. Marynatę dokładnie mieszamy i łączymy mięsem. Odstawiamy do lodówki, na co najmniej dwie godziny.
3. Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Marynatę odstawiamy na bok.
4. Na drugiej większej patelni podprażamy obrane, pokrojone w krążki cebule. Kiedy cebule puszczą sok i zmienią kolor na jasnobrązowy łączymy z mięsem. Wlewamy odstawioną wcześniej marynatę i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 26 lutegoZgłoś do usunięcia
Idealne!0 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 25 lutegoZgłoś do usunięcia
Bardzo smaczny przepis!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 24 lutegoZgłoś do usunięcia
Mniami, 10+ :D0 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 24 lutegoZgłoś do usunięcia
Pyszniutko :)0 Kto głosował? | Odpowiedz