Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche mięso z wieprzowych polędwiczek w pikantnym słodkim sosie, każdemu powinno smakować jak również takie danie możemy przygotować na święta.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 858
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 149
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 536
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 208
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 178
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 858
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 149
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 536
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 208
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 178
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry dwu centymetrowe i dłonią rozbijamy. Mięso solimy. 2. Do miski wlewamy ketchup, miód, sos sojowy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem oraz solą. Marynatę dokładnie mieszamy i łączymy mięsem. Odstawiamy do lodówki, na co najmniej dwie godziny. 3. Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Marynatę odstawiamy na bok.
4. Na drugiej większej patelni podprażamy obrane, pokrojone w krążki cebule. Kiedy cebule puszczą sok i zmienią kolor na jasnobrązowy łączymy z mięsem. Wlewamy odstawioną wcześniej marynatę i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
5. Danie gotowe. 6. Smacznego.