Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche mięso z wieprzowych polędwiczek w pikantnym słodkim sosie, każdemu powinno smakować jak również takie danie możemy przygotować na święta.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10708
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6163
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13059
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4808
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10708
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6163
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13059
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4808
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry dwu centymetrowe i dłonią rozbijamy. Mięso solimy. 2. Do miski wlewamy ketchup, miód, sos sojowy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem oraz solą. Marynatę dokładnie mieszamy i łączymy mięsem. Odstawiamy do lodówki, na co najmniej dwie godziny. 3. Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Marynatę odstawiamy na bok.
4. Na drugiej większej patelni podprażamy obrane, pokrojone w krążki cebule. Kiedy cebule puszczą sok i zmienią kolor na jasnobrązowy łączymy z mięsem. Wlewamy odstawioną wcześniej marynatę i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
5. Danie gotowe. 6. Smacznego.