Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne wieprzowe polędwiczki w sosie śmietanowym, smaczne i szybkie do zrobienia. Dla niespodziewanych gości w sam raz.
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 178
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 120
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3443
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 178
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 120
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3443
Składniki
Polędwiczki umyć, osuszyć. W szerokim rondlu rozgrzać olej i umieścić w nim polędwiczki. Podsmażyć je na rumiano z każdej strony. Potem podlać rosołem, dodać liście laurowe, ziele oraz przyprawy do smaku i dusić do miękkości polędwiczki ( należy to kontrolować ). Następnie dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagęścić sos. Na koniec wsypać posiekaną natkę pietruszki oraz dodać musztardę i dokładnie wymieszać aż musztarda połączy się z sosem. W razie konieczności sos jeszcze doprawić do smaku. Przed podaniem polędwiczki pokroić na grubsze plastry, ułożyć na talerzu i polać sosem.