Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne wieprzowe polędwiczki w sosie śmietanowym, smaczne i szybkie do zrobienia. Dla niespodziewanych gości w sam raz.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8648
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7228
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4937
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327876
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8648
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7228
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4937
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327876
Składniki
Polędwiczki umyć, osuszyć. W szerokim rondlu rozgrzać olej i umieścić w nim polędwiczki. Podsmażyć je na rumiano z każdej strony. Potem podlać rosołem, dodać liście laurowe, ziele oraz przyprawy do smaku i dusić do miękkości polędwiczki ( należy to kontrolować ). Następnie dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagęścić sos. Na koniec wsypać posiekaną natkę pietruszki oraz dodać musztardę i dokładnie wymieszać aż musztarda połączy się z sosem. W razie konieczności sos jeszcze doprawić do smaku. Przed podaniem polędwiczki pokroić na grubsze plastry, ułożyć na talerzu i polać sosem.