Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie podobne do gulaszu na bazie szynki wieprzowej z dodatkiem majeranku i wędzonej papryki w proszku w kremowym sosie śmietanowym. W sam raz do młodych ziemniaków z koprem i zasmażanej kapusty kiszonej.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
1. Surowe mięso pokroić w kostkę jak na gulasz. 2. W dusznicy rozgrzać olej olej, wrzucić pokrojone mięso, dodać liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy, dusić ok 1-1,5 h na wolnym ogniu. 3. Stopniowo podlewać wodą by mięso się nie przypaliło. Gdy mięso będzie miękkie ilość wody powinna stanowić ok. połowę objętości mięsa. 4. Do gotującego wywaru dodać śmietankę rozbełtaną z wodą i mąką. Mieszać do zagotowania, wyłączyć palnik i ewentualnie doprawić do smaku. SMACZNIE POLECAM!