Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie podobne do gulaszu na bazie szynki wieprzowej z dodatkiem majeranku i wędzonej papryki w proszku w kremowym sosie śmietanowym. W sam raz do młodych ziemniaków z koprem i zasmażanej kapusty kiszonej.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 151
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2683
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 836
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14280
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 151
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2683
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 836
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14280
Składniki
1. Surowe mięso pokroić w kostkę jak na gulasz. 2. W dusznicy rozgrzać olej olej, wrzucić pokrojone mięso, dodać liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy, dusić ok 1-1,5 h na wolnym ogniu. 3. Stopniowo podlewać wodą by mięso się nie przypaliło. Gdy mięso będzie miękkie ilość wody powinna stanowić ok. połowę objętości mięsa. 4. Do gotującego wywaru dodać śmietankę rozbełtaną z wodą i mąką. Mieszać do zagotowania, wyłączyć palnik i ewentualnie doprawić do smaku. SMACZNIE POLECAM!