Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i krucha duszona wieprzowina z warzywami w pysznym sosie. Wieprzowina duszona świetnie sprawdzi się na obiad do ziemniaczków jak i do różnego rodzaju kasz.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3755
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3755
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Na pateni rozgrzewamy olej i smażymy mięso pokrojone na większe kawałki (2x2cm). Usmażone mięso zdejmujemy z patelni.
Następnie na patelni po mięsie podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Po chwili dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Pomidory nacinamy na krzyż i zalewamy wrzątkiem. Po minucie obieramy ze skóry.
Do warzyw dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pomidory i smażymy przez chwilę. Teraz dokładamy mięso, posiekany czosnek i wsypujemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Zalewamy wodą doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień. Przykrywamy i dusimy około 1 godziny do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania przypawaiamy do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Gotowe… Smacznego