Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popularnym "chińczyku" Chrupiąca wieprzowina w słodkim sosie karmelowym z ostrym posmakiem. Na prawdę polecam. Proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne dla podniebienia.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115647
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1374
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1234
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115647
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1374
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1234
Składniki
Wieprzowinę kroimy na paseczki i marynujemy ok 15 min w sosie sojowym.
Sos karmelowy: Na patelni rozpuszczamy cukier trzcinowy z 1/4 szklanki zimnej wody. Gdy powstanie karmel wlewamy 1/4 szklanki gorącej wody i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. W trakcie mieszania powstaną bąbelki, jest to efekt tzn "small eruption".
Do tak powstałego karmelu wrzucamy wieprzowinę wraz z sosem sojowym, cebule pokrojoną w piórka i czosnek w drobną kosteczkę.
Przyprawiamy ostrą i słodką papryką i dusimy ok 40 min, do momentu, aż wieprzowina będzie miękka i chrupiąca.
Wieprzowiną podajemy z ryżem i dekorujemy szczypiorkiem.
Smacznego!