Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka kiszonego mamy super obiad! :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1028
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12831
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1028
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12831
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek a następnie pokroić na niewielką kostkę tej samej wielkości.
Cebule obrać, pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać smalec oraz podsmażyć cebule.
Następnie dodać mięso. Wymieszać i smażyć dalej. Dodać kminek, paprykę, sól oraz pieprz i wymieszać. Smażyć ok 5 minut. Po tym czasie dolać połowę porcji piwa i dusić przez ok 20 minut pod przykryciem. Zdjąć pokrywkę i dusić przez kolejne 20 minut.
Resztę piwa wymieszać z mąką i po ok 40 minutach duszenia dodać do garnka. Całość dobrze wymieszać i dusić jeszcze przez ok 15 minut często mieszając. Danie doprawić natką. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym lub buraczkami. Smacznego! :)