Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka kiszonego mamy super obiad! :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10730
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4811
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9162
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10730
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4811
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9162
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek a następnie pokroić na niewielką kostkę tej samej wielkości.
Cebule obrać, pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać smalec oraz podsmażyć cebule.
Następnie dodać mięso. Wymieszać i smażyć dalej. Dodać kminek, paprykę, sól oraz pieprz i wymieszać. Smażyć ok 5 minut. Po tym czasie dolać połowę porcji piwa i dusić przez ok 20 minut pod przykryciem. Zdjąć pokrywkę i dusić przez kolejne 20 minut.
Resztę piwa wymieszać z mąką i po ok 40 minutach duszenia dodać do garnka. Całość dobrze wymieszać i dusić jeszcze przez ok 15 minut często mieszając. Danie doprawić natką. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym lub buraczkami. Smacznego! :)