Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka kiszonego mamy super obiad! :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek a następnie pokroić na niewielką kostkę tej samej wielkości.
Cebule obrać, pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać smalec oraz podsmażyć cebule.
Następnie dodać mięso. Wymieszać i smażyć dalej. Dodać kminek, paprykę, sól oraz pieprz i wymieszać. Smażyć ok 5 minut. Po tym czasie dolać połowę porcji piwa i dusić przez ok 20 minut pod przykryciem. Zdjąć pokrywkę i dusić przez kolejne 20 minut.
Resztę piwa wymieszać z mąką i po ok 40 minutach duszenia dodać do garnka. Całość dobrze wymieszać i dusić jeszcze przez ok 15 minut często mieszając. Danie doprawić natką. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym lub buraczkami. Smacznego! :)