Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie zawdzięcza wyjątkowy smak, sosowi hoisin. Sos sporządzany na bazie śliwek i soi doskonale nadaje sie do potraw kuchni chińskiej, a szczególnie kantońskiej. Sos można kupić w hipermarketach i sklepach z egzotyczną żywnością. Uwaga, danie smakuje najlepiej, jeśli mięso jest marynowane przez całą noc, lub ostatecznie przez kilka godzin.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17241
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17241
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Składniki
Składniki sosu mieszamy ze sobą. Do sosu dodajemy pokrojoną w paski wieprzowinę i marynujemy przez noc (lub ostatecznie przez kilka godzin).
Na patelni mocno rozgrzać oliwę i smażyć mięso, aż będzie miało kolor brązowy (5-6 min.). Dodać do patelni marchewkę i smażyć krótko na stir-fry (2-3 min.). Zdjąć z ognia.
W międzyczasie ugotować makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Podawać z makaronem, całość dekorować dymką i kolendrą.