Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie zawdzięcza wyjątkowy smak, sosowi hoisin. Sos sporządzany na bazie śliwek i soi doskonale nadaje sie do potraw kuchni chińskiej, a szczególnie kantońskiej. Sos można kupić w hipermarketach i sklepach z egzotyczną żywnością. Uwaga, danie smakuje najlepiej, jeśli mięso jest marynowane przez całą noc, lub ostatecznie przez kilka godzin.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 218
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 758
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 218
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 758
Składniki
Składniki sosu mieszamy ze sobą. Do sosu dodajemy pokrojoną w paski wieprzowinę i marynujemy przez noc (lub ostatecznie przez kilka godzin).
Na patelni mocno rozgrzać oliwę i smażyć mięso, aż będzie miało kolor brązowy (5-6 min.). Dodać do patelni marchewkę i smażyć krótko na stir-fry (2-3 min.). Zdjąć z ognia.
W międzyczasie ugotować makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Podawać z makaronem, całość dekorować dymką i kolendrą.