Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super mięsko na obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1141
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1141
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę umyć i pokroić razem z cebulą , gotować w ½ litry wody z przyprawami, następnie włożyć mięso, chwilę podgotować i zebrać szumowiny z wywaru. Po czym wlać piwo i dusić mięso na wolnym ogniu przez godzinę. Po ugotowaniu wyjąć mięso, wywar przecedzić i zagotować. Mąkę wymieszać w odrobinie zimnej wody, połączyć z łyżką wywaru i wlać do sosu i mieszając zagotować, całość przyprawić do smaku. Mięso pokroić na porcje , polać sosem i podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.