Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super mięsko na obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10529
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12939
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10529
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12939
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4684
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę umyć i pokroić razem z cebulą , gotować w ½ litry wody z przyprawami, następnie włożyć mięso, chwilę podgotować i zebrać szumowiny z wywaru. Po czym wlać piwo i dusić mięso na wolnym ogniu przez godzinę. Po ugotowaniu wyjąć mięso, wywar przecedzić i zagotować. Mąkę wymieszać w odrobinie zimnej wody, połączyć z łyżką wywaru i wlać do sosu i mieszając zagotować, całość przyprawić do smaku. Mięso pokroić na porcje , polać sosem i podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.