Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowina w sosie piwnym

Wieprzowina w sosie piwnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2513 Ocena: 18253

Dodano:

Odsłon: 1149

Super mięsko na obiad.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wieprzowina w sosie piwnym

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Włoszczyznę umyć i pokroić razem z cebulą , gotować w ½ litry wody z przyprawami, następnie włożyć mięso, chwilę podgotować i zebrać szumowiny z wywaru. Po czym wlać piwo i dusić mięso na wolnym ogniu przez godzinę. Po ugotowaniu wyjąć mięso, wywar przecedzić i zagotować. Mąkę wymieszać w odrobinie zimnej wody, połączyć z łyżką wywaru i wlać do sosu i mieszając zagotować, całość przyprawić do smaku. Mięso pokroić na porcje , polać sosem i podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń