Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super mięsko na obiad.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3347
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1945
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 601
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3347
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1945
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 601
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę umyć i pokroić razem z cebulą , gotować w ½ litry wody z przyprawami, następnie włożyć mięso, chwilę podgotować i zebrać szumowiny z wywaru. Po czym wlać piwo i dusić mięso na wolnym ogniu przez godzinę. Po ugotowaniu wyjąć mięso, wywar przecedzić i zagotować. Mąkę wymieszać w odrobinie zimnej wody, połączyć z łyżką wywaru i wlać do sosu i mieszając zagotować, całość przyprawić do smaku. Mięso pokroić na porcje , polać sosem i podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.