Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27538
Dodano: 31.05.2014
Odsłon: 1294
1-2 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Mięso kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na złoty kolor na oleju sezamowym.
Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy do momentu zawrzenia.
Kiedy woda zacznie wrzeć, ściągamy powstały ewentualnie szum i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju pozostałym ze smażenia wieprzowiny.
Paprykę i marchewki kroimy w kostkę, siekamy natkę pietruszki i drobno kroimy czosnek.
Następnie do gotującego się mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę, pokrojone warzywa, rozmaryn oraz tymianek i gotujemy wszystko do momentu, aż wieprzowina nabierze miękkości.
Pod sam koniec gotowania dodajemy sos sojowy i ostrą paprykę, a całość zagęszczamy skrobią ziemniaczaną* i jeszcze przez chwilę gotujemy.
* Aby nie powstały "kluchy", najlepiej wymieszać ją w szklance z odrobiną bulionu i dodać powoli do sosu.
Na koniec sos doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Podajemy z kaszą gryczaną lub ryżem.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

konhambos 31 maja 2014Zgłoś do usunięcia
pyszne3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 31 maja 2014Zgłoś do usunięcia
pysznie to sobie wykombinowałaś, bardzo lubię te klimaty, pozdrówcia :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 31 maja 2014Zgłoś do usunięcia
świetne:)4 Kto głosował? | Odpowiedz