Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i delikatne mięso wieprzowe w sosie pełnym smaków i aromatów.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16851
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 844
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23892
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16851
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 844
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23892
Składniki
Mięso kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na złoty kolor na oleju sezamowym. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy do momentu zawrzenia.
Kiedy woda zacznie wrzeć, ściągamy powstały ewentualnie szum i gotujemy jeszcze około 15 minut. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju pozostałym ze smażenia wieprzowiny. Paprykę i marchewki kroimy w kostkę, siekamy natkę pietruszki i drobno kroimy czosnek.
Następnie do gotującego się mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę, pokrojone warzywa, rozmaryn oraz tymianek i gotujemy wszystko do momentu, aż wieprzowina nabierze miękkości.
Pod sam koniec gotowania dodajemy sos sojowy i ostrą paprykę, a całość zagęszczamy skrobią ziemniaczaną* i jeszcze przez chwilę gotujemy. * Aby nie powstały "kluchy", najlepiej wymieszać ją w szklance z odrobiną bulionu i dodać powoli do sosu. Na koniec sos doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z kaszą gryczaną lub ryżem. Życzę smacznego! :)