Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis prosty , nieskomplikowany. Polecam
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5349
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5349
Składniki
Mięso myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grubsze plastry. Mięso przekładamy do miski dodajemy przyprawy, olej i dokładnie całość mieszamy tak by mięso było całe pokryte, odkładamy na 30 minut. w chłodne miejsce. W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy mięso i podsmażamy do mocnego zrumienienia. Gdy mięso uzyska kolor brązu, dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Jeszcze chwilę podsmażamy i zalewamy wodą tak by mięso było przykryte. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest juz całkowicie miękkie wyjmujemy je na talerz , a powstały sos zagęszczamy mąką wymieszaną w wodzie. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Mięso podałam z ciapkapustą. Smacznego
Mięso gotowe do podania.