Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis prosty , nieskomplikowany. Polecam
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 344
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 359
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 282
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 136
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 344
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 359
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 282
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 136
Składniki
Mięso myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grubsze plastry. Mięso przekładamy do miski dodajemy przyprawy, olej i dokładnie całość mieszamy tak by mięso było całe pokryte, odkładamy na 30 minut. w chłodne miejsce. W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy mięso i podsmażamy do mocnego zrumienienia. Gdy mięso uzyska kolor brązu, dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Jeszcze chwilę podsmażamy i zalewamy wodą tak by mięso było przykryte. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest juz całkowicie miękkie wyjmujemy je na talerz , a powstały sos zagęszczamy mąką wymieszaną w wodzie. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Mięso podałam z ciapkapustą. Smacznego
Mięso gotowe do podania.