Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis prosty , nieskomplikowany. Polecam
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 15
Pychota. Polecam.
Odsłon: 244
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9631
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4577
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 15
Pychota. Polecam.
Odsłon: 244
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9631
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4577
Składniki
Mięso myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grubsze plastry. Mięso przekładamy do miski dodajemy przyprawy, olej i dokładnie całość mieszamy tak by mięso było całe pokryte, odkładamy na 30 minut. w chłodne miejsce. W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy mięso i podsmażamy do mocnego zrumienienia. Gdy mięso uzyska kolor brązu, dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Jeszcze chwilę podsmażamy i zalewamy wodą tak by mięso było przykryte. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest juz całkowicie miękkie wyjmujemy je na talerz , a powstały sos zagęszczamy mąką wymieszaną w wodzie. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Mięso podałam z ciapkapustą. Smacznego
Mięso gotowe do podania.