Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis prosty , nieskomplikowany. Polecam
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17752
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1844
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15538
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6958
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17752
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1844
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15538
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6958
Składniki
Mięso myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grubsze plastry. Mięso przekładamy do miski dodajemy przyprawy, olej i dokładnie całość mieszamy tak by mięso było całe pokryte, odkładamy na 30 minut. w chłodne miejsce. W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy mięso i podsmażamy do mocnego zrumienienia. Gdy mięso uzyska kolor brązu, dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Jeszcze chwilę podsmażamy i zalewamy wodą tak by mięso było przykryte. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest juz całkowicie miękkie wyjmujemy je na talerz , a powstały sos zagęszczamy mąką wymieszaną w wodzie. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Mięso podałam z ciapkapustą. Smacznego
Mięso gotowe do podania.