Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokrojona w spore kawałki łopatka bądź szynka wieprzowa usmażona i podgotowana, sos wykonany na bazie usmażonej wieprzowiny podane z ziemniakami i dowolnie wybraną surówką. Ja podałem z surówką z białej kapusty i marchewki.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7214
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2670
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20178
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 578
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 788
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7214
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2670
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20178
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 578
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 788
Składniki
1 - mięso kroimy na kawałki o grubości około 2 cm. 2 -przygotowujemy bejcę - w misce dokładnie mieszamy wszystkie składniki do bejcy 3 - mięso wkładamy do bejcy, dokładnie obtaczamy w niej kawałki mięsa miskę zamykamy przy pomocy folii spożywczej i wstawiamy na 2 - 3 godziny do lodówki.
1- po wyjęciu z lodówki, mięso układamy na rozgrzanej patelni ( bez dodatku tłuszczu ponieważ tłuszcz był w bejcy) i obsmażamy z obydwu stron na ,,rumiano" 2- po obsmażeniu przekładamy mięso do garnka lub brytfanki (w zależności od tego ile chcemy zrobić sosu) 3- na patelnię wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia równocześnie mieszając drewnianą łopatką aby wypłukać całą kwintesencję po smażeniu po czym zalewamy nią mięso 4- do garnka lub brytfanki z mięsem w miarę potrzeby dolewamy przegotowanej wody i gotujemy na małym ogniu około 30 minut aż mięso będzie ,, aldente" 5- w razie potrzeby ,, zaciągamy" sos mąką aby był bardziej gęsty i doprawiamy do własnego smaku
Podajemy jako danie główne wraz z ziemniakami, oraz dowolną surówką. UWAGI! Można przygotować dowolną ilość mięsa i sosu ponieważ podamy go na drugi dzień jako danie z makaronem. W tym przypadku trzeba będzie bezwarunkowo sos zagęścić.