Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokrojona w spore kawałki łopatka bądź szynka wieprzowa usmażona i podgotowana, sos wykonany na bazie usmażonej wieprzowiny podane z ziemniakami i dowolnie wybraną surówką. Ja podałem z surówką z białej kapusty i marchewki.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 33
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 102
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 33
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 102
Składniki
1 - mięso kroimy na kawałki o grubości około 2 cm. 2 -przygotowujemy bejcę - w misce dokładnie mieszamy wszystkie składniki do bejcy 3 - mięso wkładamy do bejcy, dokładnie obtaczamy w niej kawałki mięsa miskę zamykamy przy pomocy folii spożywczej i wstawiamy na 2 - 3 godziny do lodówki.
1- po wyjęciu z lodówki, mięso układamy na rozgrzanej patelni ( bez dodatku tłuszczu ponieważ tłuszcz był w bejcy) i obsmażamy z obydwu stron na ,,rumiano" 2- po obsmażeniu przekładamy mięso do garnka lub brytfanki (w zależności od tego ile chcemy zrobić sosu) 3- na patelnię wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia równocześnie mieszając drewnianą łopatką aby wypłukać całą kwintesencję po smażeniu po czym zalewamy nią mięso 4- do garnka lub brytfanki z mięsem w miarę potrzeby dolewamy przegotowanej wody i gotujemy na małym ogniu około 30 minut aż mięso będzie ,, aldente" 5- w razie potrzeby ,, zaciągamy" sos mąką aby był bardziej gęsty i doprawiamy do własnego smaku
Podajemy jako danie główne wraz z ziemniakami, oraz dowolną surówką. UWAGI! Można przygotować dowolną ilość mięsa i sosu ponieważ podamy go na drugi dzień jako danie z makaronem. W tym przypadku trzeba będzie bezwarunkowo sos zagęścić.