Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokrojona w spore kawałki łopatka bądź szynka wieprzowa usmażona i podgotowana, sos wykonany na bazie usmażonej wieprzowiny podane z ziemniakami i dowolnie wybraną surówką. Ja podałem z surówką z białej kapusty i marchewki.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 131
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2449
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 376
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 131
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2449
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 376
Składniki
1 - mięso kroimy na kawałki o grubości około 2 cm. 2 -przygotowujemy bejcę - w misce dokładnie mieszamy wszystkie składniki do bejcy 3 - mięso wkładamy do bejcy, dokładnie obtaczamy w niej kawałki mięsa miskę zamykamy przy pomocy folii spożywczej i wstawiamy na 2 - 3 godziny do lodówki.
1- po wyjęciu z lodówki, mięso układamy na rozgrzanej patelni ( bez dodatku tłuszczu ponieważ tłuszcz był w bejcy) i obsmażamy z obydwu stron na ,,rumiano" 2- po obsmażeniu przekładamy mięso do garnka lub brytfanki (w zależności od tego ile chcemy zrobić sosu) 3- na patelnię wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia równocześnie mieszając drewnianą łopatką aby wypłukać całą kwintesencję po smażeniu po czym zalewamy nią mięso 4- do garnka lub brytfanki z mięsem w miarę potrzeby dolewamy przegotowanej wody i gotujemy na małym ogniu około 30 minut aż mięso będzie ,, aldente" 5- w razie potrzeby ,, zaciągamy" sos mąką aby był bardziej gęsty i doprawiamy do własnego smaku
Podajemy jako danie główne wraz z ziemniakami, oraz dowolną surówką. UWAGI! Można przygotować dowolną ilość mięsa i sosu ponieważ podamy go na drugi dzień jako danie z makaronem. W tym przypadku trzeba będzie bezwarunkowo sos zagęścić.