Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowina z orzechami"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 134
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 126
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 134
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 126
Składniki
Oczyść i osól polędwicę, posyp łyżką ziół prowansalskich, pokrop sokiem z cytryny i olejem. Odstaw w chłodne miejsce.
Podsmaż bułkę tartą i mielone orzechy na suchej patelni, wymieszaj, dodaj łyżkę ziół prowansalskich, sól, pieprz mielony i siekaną pietruszkę.
Rozwałkuj ciasto francuskie, natrzyj białkiem z jajka i posyp przygotowaną mieszanką. Zrumień polędwicę na patelni ze wszystkich stron. Połóż mięso na mieszance i owiń ciastem.
Powierzchnię ciasta natrzyj żółtkiem. Piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C. Oczyść papryki, bakłażan, cukinię oraz cebulę i pokrój. Rozgrzej olej na patelni i szybko smaż warzywa, dodając na końcu połówki pomidorów i sól. Podawaj jako dodatek do mięsa w cieście, pokrojonego na kawałki.
Czas przygotowania: 50 minut 400 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień