Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne połączenie smaków. Zainspirowane Nigellą Lawson... :)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6924
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5176
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2213
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6924
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5176
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2213
Składniki
Kotlety lekko rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i chilli. Odstawić.
Na większej części oliwy podsmażyć rozmaryn (dość dużą łyżkę) i skórkę startą z cytryny. Odsączyć i wyrzucić. Oliwę zlać spowrotem do garnka. Wrzucić opłukaną pod bierzącą wodą fasolę (aby pozbyć się nadmiaru skrobii z zalewy), podsmażyć.
W tym czasie na reszcie oliwy usmażyć mięso. Fasolę pognieść na niezbyt jednolite puree, przełożyć na talerz, razem z mięsem. Na patelnię, na której smażyły sie kotlety wycisnąć sok z cytryny i zagotować (to jest w okamgnieniu), powstałym sosem polać danie.
Smacznego!