Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne połączenie smaków. Zainspirowane Nigellą Lawson... :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 831
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5794
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9604
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 279
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 831
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5794
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9604
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 279
Składniki
Kotlety lekko rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i chilli. Odstawić.
Na większej części oliwy podsmażyć rozmaryn (dość dużą łyżkę) i skórkę startą z cytryny. Odsączyć i wyrzucić. Oliwę zlać spowrotem do garnka. Wrzucić opłukaną pod bierzącą wodą fasolę (aby pozbyć się nadmiaru skrobii z zalewy), podsmażyć.
W tym czasie na reszcie oliwy usmażyć mięso. Fasolę pognieść na niezbyt jednolite puree, przełożyć na talerz, razem z mięsem. Na patelnię, na której smażyły sie kotlety wycisnąć sok z cytryny i zagotować (to jest w okamgnieniu), powstałym sosem polać danie.
Smacznego!