Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilia tuż, tuż. Podsuwam pomysł na łatwe i smaczne danie.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Składniki
Mak sparzyć wrzątkiem. Można go też pogotować jakieś 15 minut. Następnie przecedzić i zmielić 2-3 razy. Mak ponownie dać do garnka. Wlać mleko. Dodać miód. Wymieszać i zagotować. Gotować tyko chwilę, aż miód połączy się z masą makową. Wtedy wyłączyć gaz. Dodać bakalie. Oczywiście migdały należy najpierw posiekać. Makaron pappardelle ugotować według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Tak przygotowane kluski wymieszać z masą makową. I to już jest gotowe danie. A jakie smaczne!