Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilia tuż, tuż. Podsuwam pomysł na łatwe i smaczne danie.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 413
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1359
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25386
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 413
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1359
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25386
Składniki
Mak sparzyć wrzątkiem. Można go też pogotować jakieś 15 minut. Następnie przecedzić i zmielić 2-3 razy. Mak ponownie dać do garnka. Wlać mleko. Dodać miód. Wymieszać i zagotować. Gotować tyko chwilę, aż miód połączy się z masą makową. Wtedy wyłączyć gaz. Dodać bakalie. Oczywiście migdały należy najpierw posiekać. Makaron pappardelle ugotować według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Tak przygotowane kluski wymieszać z masą makową. I to już jest gotowe danie. A jakie smaczne!