Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilia tuż, tuż. Podsuwam pomysł na łatwe i smaczne danie.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 399
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1785
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 353
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 399
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1785
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 353
Składniki
Mak sparzyć wrzątkiem. Można go też pogotować jakieś 15 minut. Następnie przecedzić i zmielić 2-3 razy. Mak ponownie dać do garnka. Wlać mleko. Dodać miód. Wymieszać i zagotować. Gotować tyko chwilę, aż miód połączy się z masą makową. Wtedy wyłączyć gaz. Dodać bakalie. Oczywiście migdały należy najpierw posiekać. Makaron pappardelle ugotować według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Tak przygotowane kluski wymieszać z masą makową. I to już jest gotowe danie. A jakie smaczne!