Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilia tuż, tuż. Podsuwam pomysł na łatwe i smaczne danie.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 145
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 146
Królowa grilla :)
Odsłon: 1274
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 145
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 146
Królowa grilla :)
Odsłon: 1274
Składniki
Mak sparzyć wrzątkiem. Można go też pogotować jakieś 15 minut. Następnie przecedzić i zmielić 2-3 razy. Mak ponownie dać do garnka. Wlać mleko. Dodać miód. Wymieszać i zagotować. Gotować tyko chwilę, aż miód połączy się z masą makową. Wtedy wyłączyć gaz. Dodać bakalie. Oczywiście migdały należy najpierw posiekać. Makaron pappardelle ugotować według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Tak przygotowane kluski wymieszać z masą makową. I to już jest gotowe danie. A jakie smaczne!