Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilia tuż, tuż. Podsuwam pomysł na łatwe i smaczne danie.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1337
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1795
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 257
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 578
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1337
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1795
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 257
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 578
Składniki
Mak sparzyć wrzątkiem. Można go też pogotować jakieś 15 minut. Następnie przecedzić i zmielić 2-3 razy. Mak ponownie dać do garnka. Wlać mleko. Dodać miód. Wymieszać i zagotować. Gotować tyko chwilę, aż miód połączy się z masą makową. Wtedy wyłączyć gaz. Dodać bakalie. Oczywiście migdały należy najpierw posiekać. Makaron pappardelle ugotować według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Tak przygotowane kluski wymieszać z masą makową. I to już jest gotowe danie. A jakie smaczne!