Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki, puszysty makaron podawany z pysznymi, rozgotowanymi prawię na papkę suszonymi śliwkami oraz miodem. To danie było i jest co roku obowiązkową pozycją na naszym wigilijnym stole.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 117
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 255
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 117
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 255
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Do garnka wlewamy odrobinę wody i wrzucamy śliwki, dolewamy miód i dusimy aż się rozpadną uważając by ich nie przypalić. W razie potrzeby dolewamy wody.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i wrzucam do rozgotowanych już śliwek, mieszamy. Podajemy gorące.