Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
marca 27, 2017 Wiosenna pizza z czosnkiem niedźwiedzim Pizza na puszystym chrupkim spodzie i kremowym wierzchem.
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 76
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 786
Niedzielny obiad nie zawsze musi oznaczać ciężkostrawne mięso w sosie lub kot...
Odsłon: 330
Zapiekanka gospodyni proboszcza inspirowana jest tradycyjnym daniem serwowany...
Odsłon: 1825
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 76
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 786
Niedzielny obiad nie zawsze musi oznaczać ciężkostrawne mięso w sosie lub kot...
Odsłon: 330
Zapiekanka gospodyni proboszcza inspirowana jest tradycyjnym daniem serwowany...
Odsłon: 1825
Składniki
Do miski przesiać mąkę, w środku zrobić wgłębienie i wkruszyć w nie drożdże i cukier. Wlać letnie mleko i zostawić do wyrośnięcia. Do rozczynu dodać oliwę i sól. Wszystko razem zagniatamy, aż uzyskamy gładkie i elastyczne ciasto. Lekko oprószamy mąką i przykrywamy ściereczką kuchenną. Odstawiamy na 15-20 minut. Wyrośnięte ciasto rozciągamy na blasze tak by uzyskać okrągły placek. Listki czosnku siekamy, dodajemy do nich ser i śmietanę doprawiamy do smaku przyprawami. Mieszanką smarujemy wierzch ciasta. Pieczemy 15-25 minut na dolnym poziomie piekarnika w 240-250 stopniach C. Pizzę podajemy przybraną listkami czosnku niedźwiedziego.