Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
marca 27, 2017 Wiosenna pizza z czosnkiem niedźwiedzim Pizza na puszystym chrupkim spodzie i kremowym wierzchem.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 143
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31327
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 420
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 143
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31327
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 420
Składniki
Do miski przesiać mąkę, w środku zrobić wgłębienie i wkruszyć w nie drożdże i cukier. Wlać letnie mleko i zostawić do wyrośnięcia. Do rozczynu dodać oliwę i sól. Wszystko razem zagniatamy, aż uzyskamy gładkie i elastyczne ciasto. Lekko oprószamy mąką i przykrywamy ściereczką kuchenną. Odstawiamy na 15-20 minut. Wyrośnięte ciasto rozciągamy na blasze tak by uzyskać okrągły placek. Listki czosnku siekamy, dodajemy do nich ser i śmietanę doprawiamy do smaku przyprawami. Mieszanką smarujemy wierzch ciasta. Pieczemy 15-25 minut na dolnym poziomie piekarnika w 240-250 stopniach C. Pizzę podajemy przybraną listkami czosnku niedźwiedziego.