Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite i aromatyczne placki ziemniaczane w stylu włoskim z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią. Placki idealnie komponują się z pomidorowym dipem, ketchupem lub sosem czosnkowym. Są proste i szybkie w przygotowaniu. Smacznie polecam :)
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1377
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4566
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 1430
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1377
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4566
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 1430
Składniki
Obrane ziemniaki i cebulkę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miksera wraz z 2 ząbkami czosnku i jajkiem. Miksujemy wszystko na gładką masę. Następnie dodajemy obie mąki i mieszamy. Pomidory suszone moczymy kilka minut w gorącej wodzie, a następnie dodajemy do masy ziemniaczanej i ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników. Na koniec do masy dodajemy posiekane listki świeżej bazylii oraz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Porcje masy wykładamy na rozgrzaną oliwę z oliwek i smażymy w obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oliwy na ręczniku papierowym.
Placki podajemy z dipem pomidorowym, ketchupem lub sosem czosnkowym.
Życzę smacznego! :)