Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina po burgundzku"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 726
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 726
Składniki
Polędwicę pokrój w kostkę. Na dużą patelnię wlej łyżkę oliwy, dodaj polędwicę i smaż na niewielkim ogniu do lekkiego zrumienienia. Następnie przełóż do garnka i wstaw do piekarnika.
Wołowinę pokrój na kawałki i partiami obsmaż na dużym ogniu. Przełóż do garnka i posól. Pokrojoną marchewkę, cebulę i czosnek włóż na patelnię i lekko obsmaż. Pomidory obierz, przekrój na pół, wydrąż łyżką pestki, a pozostały miąższ pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Na pomidorach rozłóż podsmażone marchewki, cebule i czosnek. Do garnka wlej bulion oraz wino. Dodaj pieprz, ziele angielskie, listki laurowe oraz gałązki świeżych ziół.
Garnek przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 150° C. Piecz 3 godziny.Źródło: Na żywo