Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka, soczysta wołowina. Potrawa jest prosta do zrobienia. Długi jest jedynie czas pieczenia jej. Ale warto, bo jest przepyszna. Koniecznie trzeba dodać wino. Wyliżecie patelnię do czysta. Zapewniam was.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1282
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 49
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1282
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 49
Składniki
Wołowinę kroję w kostkę dość dużą 4x4 cm. Mięso podczas pieczenia skurczy się. Boczek kroję w paski. Cebulę drobno kroję. Boczek przesmażam na głębokiej patelni, przekładam na talerz. Na tłuszczu który wytopił przesmażam cebulę, dodaję mięso. Mięso obsmażam z każdej strony, posypuję mąką. Do mięsa, dodaję boczek, pokrojoną w plasterki marchewkę, szalotki przekrojone na pół, liść laurowy, ziele, tymianek. Piekarnik nagrzewam do temp 230 stopni i wstawiam patelnię bez przykrycia i piekę 10 minut. Po tym czasie zmniejszam temp na 170 stopni, wlewam wino, bulion, dodaję koncentrat, przykrywam pokrywką i piekę około dwie godziny. 30 minut przed końcem dodaję pieczarki. Moje były małe więc dodałam je w całości. Wcześniej przesmażyłam pieczarki na oleju. Doprawić solą, pieprzem.