Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowina rozpływa się w ustach.
Jeżeli zastanawiacie się jakie mięso przygotować na obiad, to dzisiaj chciała...
Odsłon: 4532
Wołowina po burgundzku to klasyczne danie kuchni francuskiej, zawierające soc...
Odsłon: 3138
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 57
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 5422
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 281
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 57
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 5422
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 281
Składniki
Wołowinę kroimy w plastry i zalewamy octem, by całe mięso było w zalewie. Tak przygotowane mięso zostawiamy na noc w lodówce. Ocet sprawi że mięso będzie miękkie i lekko kwaskowate.
Na drugi dzień mięso wyjmujemy z octu, na patelni roztapiamy olej z margaryną i rumienimy na nim mięso z obu stron. Następnie posypujemy je solą lub Vegetą, oraz słodką papryką, podlewamy wodą i dusimy do miękkości, czyli ok. 45 – 60 minut. Gdy mięso jest już gotowe wyjmujemy je, a do sosu który został z mięsa na patelni dodajemy wodę z mąką z śmietana i musztardą tworząc sos, doprawiamy go jeszcze do smaku i gotowe. Mięso najlepiej smakuje z kluseczkami i buraczkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone kotlety na młodej kapuscie
Dania główne
Placuszki z cukini I żołądki zapiekane z papryka cebula grzybami
Dania główne
Kotlety mielone z szynki
Dania główne
POROTOS GRANADOS
Pieczone kotlety na młodej kapuscie
Niebo w gębie
Odsłon: 60
Placuszki z cukini I żołądki zapiekane z papryka cebula grzybami
Obiadzik na szybko
Odsłon: 31