Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowina rozpływa się w ustach.
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 29
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 74
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 44
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 151
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 29
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 74
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 44
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 151
Składniki
Wołowinę kroimy w plastry i zalewamy octem, by całe mięso było w zalewie. Tak przygotowane mięso zostawiamy na noc w lodówce. Ocet sprawi że mięso będzie miękkie i lekko kwaskowate.
Na drugi dzień mięso wyjmujemy z octu, na patelni roztapiamy olej z margaryną i rumienimy na nim mięso z obu stron. Następnie posypujemy je solą lub Vegetą, oraz słodką papryką, podlewamy wodą i dusimy do miękkości, czyli ok. 45 – 60 minut. Gdy mięso jest już gotowe wyjmujemy je, a do sosu który został z mięsa na patelni dodajemy wodę z mąką z śmietana i musztardą tworząc sos, doprawiamy go jeszcze do smaku i gotowe. Mięso najlepiej smakuje z kluseczkami i buraczkami.