Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowina rozpływa się w ustach.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7210
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2664
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20171
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 574
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 781
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7210
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2664
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20171
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 574
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 781
Składniki
Wołowinę kroimy w plastry i zalewamy octem, by całe mięso było w zalewie. Tak przygotowane mięso zostawiamy na noc w lodówce. Ocet sprawi że mięso będzie miękkie i lekko kwaskowate.
Na drugi dzień mięso wyjmujemy z octu, na patelni roztapiamy olej z margaryną i rumienimy na nim mięso z obu stron. Następnie posypujemy je solą lub Vegetą, oraz słodką papryką, podlewamy wodą i dusimy do miękkości, czyli ok. 45 – 60 minut. Gdy mięso jest już gotowe wyjmujemy je, a do sosu który został z mięsa na patelni dodajemy wodę z mąką z śmietana i musztardą tworząc sos, doprawiamy go jeszcze do smaku i gotowe. Mięso najlepiej smakuje z kluseczkami i buraczkami.