Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na słodko
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 231
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1859
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3508
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27987
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 231
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1859
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3508
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27987
Składniki
Cebulę, ząbki czosnku przekroić na pół bez obierania, włożyć do garnka. Dodać imbir, kardamon, anyż, wlać wodę, zagotować.
Mięso włożyc do garnka z przyprawami, gotować na małym ogniu ok 2 i pół godziny
Wyjąć mięso, ostudzić, pokroić w plastry. Limonkę pokroić na cienkie plasterki, rozłożyć na mięsie, przed podaniem polać sosem cytrusowym.
Sos cytrusowy: Do moździerza wycisnąć limonkę, dodać listki limonki ( o ile ktoś zdobędzie), chilli, trawę cytrynową, cukier, sól, olej i rozetrzeć na pastę.
Białe i czarne ziarna sezamowe podsmażyć na patelni bez tłuszczu, dodać do pasty. Wlać odrobinę wywary z wołowiny, aby pasta miała konsystencję sosu. Ps. nie oszczędzać na jakości wołowiny, koniecznie użyć łodygę trawy cytrynowej.