Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowina Wellington to klasyka brytyjskiej kuchni. Wykwintne danie, które idealnie sprawdzi się podczas świąt i ważnych uroczystości rodzinnych. Trzymaj się instrukcji w przepisie, a mięso wyjdzie niesamowicie delikatne i kruche.
Polecam.
Odsłon: 193
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 193
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Składniki
Mięso umyj, oczyść, osusz i dopraw solą oraz pieprzem. Następnie wołowinę obsmaż na rozgrzanej patelni po 2 minuty z każdej strony.
Jeszcze ciepłą wołowinę posmaruj musztardą i odstaw do wystudzenia.
Pieczarki umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz z brązowych łupin i drobno poszatkuj. Na patelni zeszklij cebulę, następnie dodaj pieczarki i smaż do odparowania wody. Pod koniec smażenia dopraw pieczarki solą i pieprzem.
Przygotuj naleśniki. W misce połącz mąkę z jajkiem i mlekiem. Naleśniki smaż na maśle klarowanym na złoty kolor z dwóch stron.
Naleśniki ułóż obok siebie na zakładkę. Na ciasto naleśnikowe wyłóż farsz z pieczarek. Rozsmaruj je na całej powierzchni. Na górę wyłóż polędwicę wołową. Mięso zawiń w ciasto naleśnikowe.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na wierzch wyłóż plastry szynki schwarzwaldzkiej. Wołowinę w cieście naleśnikowym zawiń w ciasto francuskie. Zlep brzegi. Górę posmaruj rozmąconym żółtkiem jaja.
Wołowinę Wellington piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 30 minut.