Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina z dynią i czosnkiem"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 424
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 424
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 98
Składniki
Do miski wlej sos sojowy, olej sezamowy, sos chili i żółtko. Całość dokładnie wymieszaj. Do marynaty włóż pokrojone w paski mięso i wstaw na noc do lodówki.
Paprykę oczyść, wykrój gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Czerwoną cebulę obierz i rozdrobnij. Umyj papryczki chili, usuń nasiona i drobno posiekaj.
Miąższ z dyni pokrój w kostkę i ugotuj we wrzącej, posolonej wodzie. Czosnek niedźwiedzi umyj, osusz i sparz we wrzącej wodzie, przepłucz zimną wodą i osusz.
W woku rozgrzej olej i podsmaż cebulę, papryczki chili, paprykę i dynię. Wyjmij warzywa z woka i krótko podsmaż mięso na oleju, który został ze smażenia warzyw.
Wrzuć z powrotem warzywa, wymieszaj z mięsem i podgrzej. Na końcu dodaj czosnek i nasiona sezamu. Podawaj z duszonym ryżem jaśminowym.Źródło: Na żywo