Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina z fasolką

Wołowina z fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22300

Dodano:

Odsłon: 4081

Wołowina z fasolką to idealny pomysł na obiad, prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny :-)

Składniki

  • wołowina bez kości, 1 kg
  • czosnek, 2 ząbki
  • fasola szparagowa, 1 kg
  • cebula, 1
  • sól
  • pieprz
  • olej
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wołowina z fasolką

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze części. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę

  2. Mięso pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanym oleju i zalać wodą do przykrycia mięsa, prawić solą i pieprzem i gotować do miękkości.

  3. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać fasolkę i chwilę jeszcze smażyć, po czym dodać wszystko do gotującego się mięsa. Gotować ok. 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 16 listopada 2011 na zdjeciu nie jest wolowina! za jasne---mysle,ze to schab, ale apetycznie wyglada

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń