Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszny i szybki przepis w 20-25 min.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Składniki
Makaron Udon - gotujemy wg zaleceń producenta. Pieczarki i paprykę kroimy w większe kawałki. Cebulę w pióra. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wołowinę kroimy w cienkie, mniejsze kawałki. Przyprawiamy dodając sos ostrygowy ok 70 ml, sos sojowy - 4 łyżki i mąkę. Mieszamy całość (Wołowina jest już przygotowana). Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy. Potem dodajemy (cały czas całość mieszajcie): - groszek cukrowy - smażymy ok 2 min, - wołowinę - smażymy - ok 4-5 min, - cebulę - 2 min - paprykę, paprykę, czosnek, wlewamy sos ostrygowy i sos sojowy (czekamy aż papryka i pieczarki delikatnie zmiękną. - makaron Udon - na koniec cebulkę zieloną. (Smażymy całość jeszcze chwilę, najważniejsze, żeby nie rozgotować warzyw bo będą mniej smaczne). I nasze szybkie danie jest już gotowe! Film do przepisu znajdziecie poniżej. Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!!!