Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo smaczne,polecam smakoszom mięsa wołowego.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1437
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231818
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4987
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1437
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231818
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4987
Składniki
Umytą wołowinę kroimy w cieńkie paski,wczucić na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć ciągle mieszając. Na drugiej patelni na maśle podsmażyć cebulkę pokrojoną w cieńkie piórka,jak lekko się zrumieni wrzucamy pokrojone pieczarki. Pieczarki smażymy doprawiając solą i pieprzem. Gdy wołowina jest usmażona podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięska. Gdy woda odparowała i mięsko jest miękkie,wrzucamy pieczarki,utartą marchew,pokrojoną natkę,doprawiamy do smaku i dusimy 5-8 min. Na koniec dajemy 2 łyżki śmietany, wymieszać,zagotować i gotowe.
Smacznego życzę!