Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny obiad z wykorzystaniem gotowanej wołowiny.
1. Wołowinę wkładam do garnka z wodą (ok.1 litr-1,5litra), dodaję włoszczyznę, sól, liście lubczyku i selera i gotuję do miękkości (ok. 1,5h.).
2. Wyjmuję mięso, kroję na plastry i odlewam ok. 1 litr bulionu. Z pozostałego bulionu i włoszczyzny można przygotować zupę np. pomidorową. Ja często bulion mrożę w pojemnikach np. po lodach (500ml) i wykorzystuje potem do zrobienia sosu pieczeniowego.
3. Bulion łączę z margaryną w rondlu, dodaję cukier, kwasek, ewentualnie szczyptę soli.
4. Dodaję mięso i podgrzewam na małym ogniu.
5. Mięso wyjmuję. Wsypuję mąkę i mieszam trzepaczką by nie było grudek. Na końcu dodaję chrzan, bo zbyt długo gotowany straci aromat i smak.
6. Wkładam mięso i podgrzewam na małym ogniu.
7. Podaję z gotowanymi ziemniakami.
Bardzo dobra mieszanka warzyw, która w połączeniu z wołowiną daję świetny efekt
Odsłon: 10889
Kalarepa z warzywami do słoików zapraszam jak robię ten prosty przepis
Odsłon: 51
Surówka ze świeżych ogórków na pierwszy rzut oka przypomina klasyczną mizerię...
Odsłon: 324
Kalarepa z warzywami do słoików zapraszam jak robię ten prosty przepis
Odsłon: 51
Surówka ze świeżych ogórków na pierwszy rzut oka przypomina klasyczną mizerię...
Odsłon: 324
Składniki
1. Wołowinę wkładam do garnka z wodą (ok.1 litr-1,5litra), dodaję włoszczyznę, sól, liście lubczyku i selera i gotuję do miękkości (ok. 1,5h.). 2. Wyjmuję mięso, kroję na plastry i odlewam ok. 1 litr bulionu. Z pozostałego bulionu i włoszczyzny można przygotować zupę np. pomidorową. Ja często bulion mrożę w pojemnikach np. po lodach (500ml) i wykorzystuje potem do zrobienia sosu pieczeniowego.
3. Bulion łączę z margaryną w rondlu, dodaję cukier, kwasek, ewentualnie szczyptę soli. 4. Dodaję mięso i podgrzewam na małym ogniu.
5. Mięso wyjmuję. Wsypuję mąkę i mieszam trzepaczką by nie było grudek. Na końcu dodaję chrzan, bo zbyt długo gotowany straci aromat i smak.
6. Wkładam mięso i podgrzewam na małym ogniu.
7. Podaję z gotowanymi ziemniakami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
Dania główne
Kotlety jaglane z ciecierzycą i warzywami
Dania główne
Kawałki łopatki wieprzowej duszonej z cebulą
Dania główne
Szare kluski
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
Super danie na obiad dla wegetarian.
Odsłon: 8
Kotlety jaglane z ciecierzycą i warzywami
Kotlety jaglane z ciecierzycą i pieczonymi warzywami. To kolejna odsłona lubi...
Odsłon: 55