Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowy kociołek z brukselką"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 106
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 106
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Składniki
??Mięso umyj, osusz i pokrój w dość grubą kostkę. Oprósz świeżo mielonym kolorowym pieprzem, solą, przyprawą do gulaszu i tymiankiem. Odstaw na około pół godziny do lodówki.
Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj do niej mięso i dokładnie obsmaż. Chwilę później dołóż poszatkowane pieczarki, a potem podlej winem oraz bulionem. Garnek przykryj i duś całość około 40 minut.
W tym czasie oczyść brukselkę. Główki u nasa dy natnij na krzyż. Dorzuć je do potrawy około 20 minut przed wyłączeniem i zabiel śmietaną.
Gotową potrawę udekoruj natką i ziarnami pieprzu.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax