Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrap to smaczna kanapka w wykonana z okrągłego płaskiego chleba z dowolnym nadzieniem. Moja propozycja to soczysta pierś z kurczaka w panierce z czipsów.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326124
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16603
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5349
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326124
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16603
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5349
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w paski. Czipsy umieszczamy w worku i rozgniatamy. Do miski dodajemy jogurt, jajko, sól oraz pieprz. W tak przygotowanej marynacie obtaczamy filety z kurczaka i wstawiamy do lodówki na 30 min. Następnie wyjmujemy obtaczamy je w czipsach i pieczemy w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15-20 min w temperaturze 200 stopni.
Warzywa kroimy, ser ścieramy na małych oczkach. Każdego wrapa smarujemy majonezem dodajemy keczup. Układamy sałatę, dodajemy mięso, pomidory, paprykę, cebulę oraz ogórka i posypujemy serem żółtym. Wkładamy do mikrofali na 10 sek. Aby delikatnie roztopić ser.