Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrap to smaczna kanapka w wykonana z okrągłego płaskiego chleba z dowolnym nadzieniem. Moja propozycja to soczysta pierś z kurczaka w panierce z czipsów.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 140
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1002
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12000
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 140
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1002
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12000
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w paski. Czipsy umieszczamy w worku i rozgniatamy. Do miski dodajemy jogurt, jajko, sól oraz pieprz. W tak przygotowanej marynacie obtaczamy filety z kurczaka i wstawiamy do lodówki na 30 min. Następnie wyjmujemy obtaczamy je w czipsach i pieczemy w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15-20 min w temperaturze 200 stopni.
Warzywa kroimy, ser ścieramy na małych oczkach. Każdego wrapa smarujemy majonezem dodajemy keczup. Układamy sałatę, dodajemy mięso, pomidory, paprykę, cebulę oraz ogórka i posypujemy serem żółtym. Wkładamy do mikrofali na 10 sek. Aby delikatnie roztopić ser.