Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakacjach w Portugalii znanej z kiełbasy chorizo w wielu wersjach smakowych. Smakowite portugalskie chorizo i polskie kopytka znakomicie się dopełniają, to idealna kompozycja dla smakoszy.
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 679
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 147
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 679
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 147
Składniki
Przepis na kopytka ziemniaczane krok po kroku znajdziesz na moim blogu
Chorizo i białe kiełbaski pokrój w plasterki ok. 0,5 cm.
Na lekko rozgrzanym oleju podsmaż chorizo.
Następnie dodaj białą kiełbasę, całość usmaż na złoty kolor. Pod koniec dodaj pokrojoną w grubą kostkę młodą kapustę i smaż, aby kapusta lekko zmiękła, ale dalej była chrupiąca.
Dodaj posiekany czosnek i podsmaż jeszcze delikatnie.
Na koniec całość dopraw solą i pieprzem do smaku.