Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakacjach w Portugalii znanej z kiełbasy chorizo w wielu wersjach smakowych. Smakowite portugalskie chorizo i polskie kopytka znakomicie się dopełniają, to idealna kompozycja dla smakoszy.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24805
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24805
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Przepis na kopytka ziemniaczane krok po kroku znajdziesz na moim blogu
Chorizo i białe kiełbaski pokrój w plasterki ok. 0,5 cm.
Na lekko rozgrzanym oleju podsmaż chorizo.
Następnie dodaj białą kiełbasę, całość usmaż na złoty kolor. Pod koniec dodaj pokrojoną w grubą kostkę młodą kapustę i smaż, aby kapusta lekko zmiękła, ale dalej była chrupiąca.
Dodaj posiekany czosnek i podsmaż jeszcze delikatnie.
Na koniec całość dopraw solą i pieprzem do smaku.