Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wstążki ze szpinakiem"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2500
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 219
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 182
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 744
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2500
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 219
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 182
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 744
Składniki
Szpinak oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić. Czosnek i cebulę posiekać. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić. Ser rozkruszyć. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, doprawić solą, pieprzem i gałka muszkatołowa, dusić ok. 2 minut i połączyć z pomidorkami. Ugotowany, gorący makaron wymieszać ze szpinakiem, posypać serem i podawać od razu.
Jeśli nie mamy pomidorków koktajlowych, do makaronu ze szpinakiem można dodać cienkie plastry pieczarek podsmażone z czosnkiem na odrobinie masła.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium