Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam dzisiaj wyjątkowo aromatyczny sos. Będzie się świetnie nadawał do dowolnego rodzaju mięsa.
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1064
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 110
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1064
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 110
Składniki
Dzień 1: namoczyłam grzyby.
Dzień 2: pokrojone na paseczki grzyby i posiekaną cebulę ugotowałam w wodzie, w której się moczyły, lekko osoliłam. Kiedy grzyby były miękkie, dodałam whisky, natkę pietruszki i oregano. Gotowałam 5 minut. Po tym czasie dodałam wymieszane śmietanę, sos sojowy i musztardę. Zagęściłam do konsystencji sosu oprószając mąką. Pogotowałam jeszcze 2 minuty. Gotowe. Podałam z piersią kurczaka.