Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam dzisiaj wyjątkowo aromatyczny sos. Będzie się świetnie nadawał do dowolnego rodzaju mięsa.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2019
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1702
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2019
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1702
Składniki
Dzień 1: namoczyłam grzyby.
Dzień 2: pokrojone na paseczki grzyby i posiekaną cebulę ugotowałam w wodzie, w której się moczyły, lekko osoliłam. Kiedy grzyby były miękkie, dodałam whisky, natkę pietruszki i oregano. Gotowałam 5 minut. Po tym czasie dodałam wymieszane śmietanę, sos sojowy i musztardę. Zagęściłam do konsystencji sosu oprószając mąką. Pogotowałam jeszcze 2 minuty. Gotowe. Podałam z piersią kurczaka.