Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całe drugie danie w jednym naczyniu, to najlepsze rozwiązanie, dla osób które nie lubią gotować. Mięso z kurczaka, warzywa i zapach aromatycznego boczku, który unosi się po całym mieszkaniu, czy dasz się skusić na takie danie?
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 735
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 910
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 735
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 910
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy przyprawą oraz solą. 2. Na dnie okrągłej tortownicy układamy boczek, tak żeby przykryć boki oraz dno.
3. Na boczku układamy mięso, przykrywamy tylko dno.
4. Następnie obieramy ziemniaki, kroimy w plastry i układamy na mięsie. Doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą.
5. Marchew obieramy ścieramy na tarce o dużych oczach i rozprowadzamy na ziemniakach.
6. Paprykę obieramy z nasion, kroimy drobno i układamy na marchwi.
7. Boczne paski boczku zawijamy do góry, przykrywając wierzch babki. 8. Wstawiajmy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut w 180 °C pod przykryciem.
9. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie i po ugotowaniu układamy na upieczoną babkę.
10. Wierzch babki mięsnej posypujemy startym na dużych oczach żółtym serem i jeszcze 5 minut zapiekamy.
11. Babka gotowa. 12. Smacznego.