Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do zrobienia tarty były resztki w lodówce, głównie ugotowany boczek oraz por, więc można powiedzieć, że jest to resztkowe jedzenie ;) ale bardzo pyszne. Zamiast boczku można użyć fileta z piersi kurczaka lub indyka.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5378
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1775
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5378
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1775
Składniki
Z podanych składników formujemy kulę, ciasto zawijamy w worek i dajemy do lodówki na min 30 min. W tym czasie boczek oraz pomidory kroimy w kostkę, pora oczyszczamy, kroimy w plasterki, smażymy na oleju - można dać ten z pomidorów, natkę pietruszki drobno siekamy. Gdy por przestygnie mieszamy wszystkie składniki - bez sera mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, ciasto wałkujemy, dajemy do formy do tarty i pieczemy przez 10 min. Po tym czasie wykładamy farsz na podopieczny spód, potrzebujemy serem żółtym. Tartę wkładamy do piekarnika, pieczemy jeszcze przez 20 min. Kroimy i zajadamy. Smacznego!