Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do zrobienia tarty były resztki w lodówce, głównie ugotowany boczek oraz por, więc można powiedzieć, że jest to resztkowe jedzenie ;) ale bardzo pyszne. Zamiast boczku można użyć fileta z piersi kurczaka lub indyka.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 213
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 218
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 72
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 213
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 218
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 72
Składniki
Z podanych składników formujemy kulę, ciasto zawijamy w worek i dajemy do lodówki na min 30 min. W tym czasie boczek oraz pomidory kroimy w kostkę, pora oczyszczamy, kroimy w plasterki, smażymy na oleju - można dać ten z pomidorów, natkę pietruszki drobno siekamy. Gdy por przestygnie mieszamy wszystkie składniki - bez sera mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, ciasto wałkujemy, dajemy do formy do tarty i pieczemy przez 10 min. Po tym czasie wykładamy farsz na podopieczny spód, potrzebujemy serem żółtym. Tartę wkładamy do piekarnika, pieczemy jeszcze przez 20 min. Kroimy i zajadamy. Smacznego!