Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wykwintne mielone"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 155
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 155
Składniki
Kajzerkę moczę w wodzie, odciskam. Szynkę myję i razem z obranymi cebulą i czosnkiem mielę w maszynce do mięsa.
Do masy mięsnej dodaję jajka, posiekaną natkę pietruszki, doprawiam solą oraz pieprzem i dokładnie wyrabiam. Lazur kroję w grubą kostkę.
Z mięsa formuję kotlety, w ich środki wkładam po kostce sera.
Obtaczam kotlety w bułce tartej wymieszanej z płatkami. Smażę na wolnym ogniu na kolor złocisty. Podaję gorące ze świeżą sałatą.
70 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie