Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wykwintne mielone w sosie cebulowym, z kminkiem i pietruszką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Kotlety: chleb (lub kajzerkę) moczę w mleku. Cebulę kroję w kosteczkę, łączę z mięsem, jajkiem i odciśniętym chlebem. Doprawiam solą i pieprzem. Dokładnie mieszam. Z masy (jest luźna) robię kotlety, obtaczam je w mące. Obsmażam na oleju na rumiano z obu stron.
Sos: cebule kroję w kostkę i szklę na maśle. Kotlety przekładam do rondla, dodaję podsmażoną cebulę, zalewam całość wodą, dodaję kminek i tymianek. Duszę na wolnym ogniu 30-45 min. Mieszam mąkę z wodą, wlewam do rondla, mieszam i zagotowuję, by sos zgęstniał. Chwilę jeszcze gotuję, doprawiam i od razu danie podaję, posypane posiekaną natką.
80 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 4-5 porcji
Katarzyna Cukier z DomasznaŹródło: Kobieta i życie