Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No cóż, to danie jest po prostu pyszne :)
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 198
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 940
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 700
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 198
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 940
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 700
Składniki
Do garnka z grubym dnem wlałam olej z połowy słoiczka suszonych pomidorów. Kiedy był gorący, wrzuciłam drobno posiekaną cebulę, dodałam łyżeczkę mielonej słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki harissy (chilli) i pół łyżeczki ziół prowansalskich. Kiedy cebula się zeszkliła, dodałam 100 ml śmietany 30% i 100 ml białego wytrawnego wina. Gotowałam, aż sos stał się gęstszy. Kiedy sos miał pożądaną konsystencję, dodałam 150 g (pół słoiczka) suszonych pomidorów pokrojonych w cienkie paseczki i 3 ząbki czosnku. Podgotowałam jeszcze około minuty, aby smaki się połączyły. Do garnka z sosem przełożyłam ugotowany makaron penne, obsypałam garścią szczypiorku i dokładnie wymieszałam.