Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te naleśniki można jeść je zarówno na obiad jak i deser. Łatwo je przyrządzić i gwarantuję Wam, że każdy je polubi :))) Idealnie nadają się także dla dzieci :)
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1205
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2851
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78278
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 363
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1205
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2851
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78278
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 363
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy do uzyskania średnio gęstej konsystencji ciasta. Ciasto ma być lejące. Naleśniki smażymy na rumiano bez użycia oleju, masło w cieście wystarczy.
Śmietankę ubijamy na niskich obrotach mikserem wraz z serkiem mascarpone. Następnie do gęstego kremu dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, sok z cytryny oraz drobno posiekaną miętę.
Truskawki myjemy i kroimy w plasterki. Lekko ostudzone naleśniki smarujemy przygotowanym kremem, dodajemy truskawki i składamy w trójkąty.