Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te naleśniki można jeść je zarówno na obiad jak i deser. Łatwo je przyrządzić i gwarantuję Wam, że każdy je polubi :))) Idealnie nadają się także dla dzieci :)
Polecam, pychota.
Odsłon: 550
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 455
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1688
Polecam, pychota.
Odsłon: 550
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 455
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1688
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy do uzyskania średnio gęstej konsystencji ciasta. Ciasto ma być lejące. Naleśniki smażymy na rumiano bez użycia oleju, masło w cieście wystarczy.
Śmietankę ubijamy na niskich obrotach mikserem wraz z serkiem mascarpone. Następnie do gęstego kremu dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, sok z cytryny oraz drobno posiekaną miętę.
Truskawki myjemy i kroimy w plasterki. Lekko ostudzone naleśniki smarujemy przygotowanym kremem, dodajemy truskawki i składamy w trójkąty.