Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaskoczyć rodzinę lub znajomych ciekawym daniem z mięsa mielonego, przygotuj kotlety według tego przepisu. Zamiast typowych kotletów mielonych lub gołąbków przygotuj pieczone kotlety na kapuście. Sprawdziłam ten przepis i nie chcę innego.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 228
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 148
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 530
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 228
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 148
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 530
Składniki
1. Kapustę kroimy w dwu centymetrowe krążki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy krążek kapusty smarujemy oliwą i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, sól, paprykę ostrą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. 3. Mięso rozkładamy na kapuście i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
4. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, polewamy ketchupem i posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Ponownie wykładamy do piekarnika i zapiekamy 5 minut.
5. Danie gotowe. 6. Smacznego.