Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawna crostata"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Składniki
?? na ciasto zagnieć, rozwałkuj i wylep nim dno oraz boki formy.
Boczek pokrój w paski, podsmaż na suchej patelni.
Posiekaną szalotkę i grzyby podduś, a następnie wymieszaj z boczkiem i startym serem. Dopraw solą i pieprzem.
Rozłóż farsz na cieście, a jego wystające boki posmaruj jajkiem. Wierzch posyp parmezanem.
Piecz danie 20 minut w piekarniku rozgrzanym 200°C.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 390. Stopień trudności: średni
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Telemax