Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawna tarta serowa"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 282
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22536
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 270
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 282
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22536
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 270
Składniki
Z mąki, szczypty soli, żółtka, masła i 3 łyżek lodowatej wody zagnieć ciasto. Wylep nim formę, przykryj pergaminem i suchym grochem. Piecz 10 min w 180 st. Usuń groch. Szczaw przebierz, sparz, osącz i drobno posiekaj.
Na łyżce oleju przesmaż posiekany czosnek, wrzuć szczaw i pokruszony ser kozi. Wymieszaj, zdejmij z ognia. Dodaj starty na tarce żółty ser oraz rozkłócone jajka. Farsz dopraw solą i pieprzem. Rozłóż na podpieczonym spodzie. Piecz 30-35 min w temp. 180 stopni.
czas ok. 60 min; porcja – 430 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety